Știri
4 min

Concursul pentru studenți Casa MultiConfort, Ediția 2018 începe cu « Ziua Profesorilor » în Dubai

în Dubai

Grupul Saint-Gobain in colaborare cu Departamentul de Arhitectura al Municipalitatii Dubai, demareaza pregatirile pentru Editia cu numarul 14 a Concursului pentru studenti, Casa MultiConfort sau MultiComfort House Students Contest, ce va fi gazduit in Dubai, in perioada 12-15 Mai 2018. 

14 profesori coordonatori din 12 țări, printre care și România, alături de membri ai juriului internațional, reprezentanți ai Municipalității Dubai, au participat împreună în luna septembrie în Dubai, la întâlnirea dedicată discuțiilor pentru lansarea noii teme a Ediției 2018.
În cadrul acestei întâlniri, participanții au putut vizita site-ul real al concursului, localizat în perimetrul Cultural Village Dubai, un proiect de dezvoltare multifuncțională pentru care viitorii participanți, conform noii teme a concursului, vor veni cu propuneri pentru dezvoltarea unei comunități vibrante și moderne.

De asemenea, participanții au avut ocazia să afle mai multe informații despre partimoniul cultural și contextul actual al locației unde va fi dezvoltată noua temă, direct de la experții din departamentul de planificare și urbanism al Municipiului Dubai. Astfel, autoritățile locale au decis să adopte inițiativa Saint-Gobain de a crea o arhitectură durabilă, sustenabilă, integrată într-o comunitate modernă și în continuă expansiune.
Urmare a acestei întâlniri este broșura “Site Experience - Teachers Day”, o broșura în care sunt prezentate într-un mod clar și personal de către toți profesorii participanți, toate impresiile și sfaturile despre locație (site), oraș, cultură etc.
Această broșură este disponibilă tuturor participanților, împreună cu noua temă a Ediției 2018, pe site-ul oficial al concursului www.isover-students.com.
Echipele câștigătoare din Etapa Naționala, împreună cu echipa câștigătoare din Etapa Online (disponibilă pentru studenții din țările care nu organizează concursul local) vor fi invitate să participe în Etapa Internațională organizată în luna mai 2018, în Dubai.
În această ultimă etapă a concursului vor fi premiate cele mai bune inițiative care răspund cerințelor Municipiului Dubai și criteriilor Saint-Gobain MultiConfort, luând in considerare condițiile climatice și contextul regional al Dubaiului.

 

Detalii concurs :

Premii:

  • Premiul I - 1500 Euro
  • Premiul al II-lea - 1000 Euro
  • Premiul al III-lea - 750 Euro
  • Mentiune
     -  Kadet - 250 Euro (cea mai bună lucrare rămasă în concurs după acordarea celor trei premii, de la anii III si IV);
     - Junior - 250 Euro (cea mai bună lucrare rămasă în concurs după acordarea primelor trei premii, de la anii I si II)
    * organizatorul poate decide numărul premiilor, indiferent de mențiunile din temă
  • Primele două echipe câștigătoare ale Etapei Naționale vor putea participa în Etapa Internațională organizată în perioada 12-15 Mai 2018, în Dubai.
  • Etapa Locală – București: va fi organizată în perioada aprilie - mai 2018, datele vor fi comunicate pe site-ul www.isover.ro . 

Despre Concursul Casa MultiConfort sau MultiComfort House Students Contest
Dedicat studenților la facultățile de arhitectură, în ultimii ani este cel mai mare concurs pe tema MULTICONFORT și a caselor cu consum redus de energie, cu prezentări live în fața unui juriu la nivel mondial, organizat în două Etape:
Prima Etapă ce cuprinde:

  • Etapa Națională organizată în țările: Belarus, Belgia, Bulgaria, Columbia, Croația, Cehia, Estonia, Egipt, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Iordania, Kazakhstan, Kirghizstan, Letonia, Liban, Mexic, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Africa de Sud, Turcia, UK, Ucraina, UAE.
  • Etapa Online organizată pentru studenții din țările care nu organizează etapa națională.

Câștigătorii Primei etape sunt invitați să participe în cea de - A Doua Etapă, etapa Internațională.
În 2017, mai mult de 1800 studenți din peste 200 Universități s-au înregistrat în Prima Etapă a competiției. În cea de-a doua Etapă a concursului organizată în Madrid, Spania, au fost prezente 26 de țări și 60 de echipe din 37 Universități,
Conceptul MULTICONFORT este un mod de proiectare a clădirilor centrat pe experiența viitorilor ocupanți. Combinând cinci aspecte cheie ale confortului - estetică, confortul termic, acustic, vizual și calitatea aerului, programul MULTICONFORT demonstrează prin proiecte reale că este posibil să obținem un nivel foarte înalt de performanță a clădirilor, creând, în același timp, un mediu de locuit durabil, confortabil, cu costuri mici de întreținere şi funcționare.
 
Mai multe detalii despre concurs și Saint-Gobain puteti găsi la: