Știri
4 min

Grupul Saint-Gobain din România, premiat pentru cel mai “verde” stand la Construct Expo 2016

Saint-Gobain Glass  şi Saint-Gobain Construction Products Romania - Rigips, ISOVER şi Weber au participat între 7-10 aprilie la Construct Expo, cea mai mare expoziţie de materiale şi tehnologii de construcţie din România.

Organizatorul expoziţiei, ROMEXPO, alături de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi au acordat Saint-Gobain premiul pentru cel mai „verde” stand. Distincţia a fost inmânată de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor Alinei Bâclea, Coordonator Habitat Saint-Gobain şi recunoaşte preocuparea Grupului Saint-Gobain pentru protejarea mediului şi 

implicarea activă în proiecte de cercetare cu scopul îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor.

Participarea la Construct Expo a adus în prim plan parteneriatele Saint-Gobain cu două asociaţii cu impact în economia “verde”: asociaţia Romania Green Building Council (Consiliul Român pentru Clădiri Verzi), care promovează construirea de clădiri cu impact redus asupra mediului şi asociaţia EfdeN – o echipă de studenţi care a proiectat şi construit cu produse Saint-Gobain o casă eficientă energetic, emblematică în România.  Alături de aceste asociatii, Saint-Gobain a prezentat publicului larg SOLUŢIILE PENTRU LOCUINŢE VERZI.

 In cadrul conferințelor, Saint-Gobain a susținut prezentări cu următoarele teme: 

•“Inovaţii Saint-Gobain pentru un Habitat durabil” – Speaker: Leon Buzatu, Technical Manager Saint-Gobain Glass

•“Soluţii pentru locuinţe sănătoase” – Speaker: Bogdan Bălan, Product Manager Saint-Gobain Rigips, Specialist

Atât expoziţia, cât şi seria de conferinţe au fost dedicate comunităţilor, beneficiarilor care doresc să locuiască într-un mediu sănătos şi eficient energetic/persoanelor care trăiesc în comunități, locuiesc în clădiri și pot beneficia de avantajele eficienței energetice a acestora.

Saint-Gobain Glass a promovat produsele dedicate ferestrelor eficiente energetic şi care asigură o siguranţa sporită, SGGPlanistar SUN şi SGGStadip, produse care reduc nevoia de încălzire, aer condiţionat şi iluminare naturală dar şi produse destinate interioarelor clădirilor care înfrumuseţează şi oferă o funcţionalitate maximă din punct de vedere architectural şi estetic – SGGPlanilaque Evolution, SGGDecorglass.

Cum viața modernă ne face să petrecem 90% din timp în interiorul clădirilor, însemnând peste 22 ore zilnic, simptomele afecțiunilor respiratorii pot fi accentuate de concentrații ridicate ale substanțelor poluante din aer. Specialiștii au arătat că unele substanțe poluante ating în aerul din interiorul clădirilor concentrații mai mari decât în cel exterior. În acest sens, în cadrul Construct Expo, Saint-Gobain Rigips Romania a prezentat un produs revoluționar, recent lansat pe piața din Romania, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului: placa din gips-carton Rigips Activ’Air®. Produsul poate reduce concentrația de formaldehidă prezentă în parchet, mochetă, țesături, mobilier, soluții de curățare, aparate electrocasnice, imposibil de localizat și îndepărtat ca o sursă punctuală. Tehnologia Activ’Air® a fost special creată pentru a purifica aerul din interiorul clădirilor, fiecare metru pătrat de placă Activ’Air® putând reduce concentrația formaldehidei dintr-un metru cub de aer cu până la 70%. Eficacitatea produsului este imediată, chiar după montare, fiind testat chiar şi cu diverse tipuri de finisaje şi decorațiuni: tapet din hârtie, tapet din fibră de sticlă, vopsea minerală, vopsea acrilică. Capacitatea sa de neutralizare se menține timp de 50 de ani, substanța activă acționând în scopul purificării şi îmbunătățirii calității aerului din încăperi pe toată această perioadă. Este de subliniat faptul că, după eliminarea formaldehidei, aceasta nu se reîntoarce în aer, ci este reținută în interiorul plăcilor din gips-carton. 

Saint-Gobain ISOVER a prezentat publicului soluţia “Mansarda Perfecta”  - o soluţie unică in România ce include vata de sticlă de înaltă performanţă Uniroll Plus şi sistemul ISOVER VARIO®. Componenta principală a acestui sistem este membrana inteligentă ISOVER VARIO®  KM Duplex, pentru care Saint-Gobain Isover are exclusivitate mondială. Această soluţie oferă utilizatorilor economii semnificative la energie, confort acustic şi termic in mansarde şi asigură lemnului o durată lungă de viaţă.

Saint-Gobain Weber a prezentat noua tencuială decorativă weber.pas topdry cu tehnologia Aquabalance. Prin tehnologia Aquabalance, regimul de umiditate la suprafaţa tencuielii decorative weber.pas topdry este menţinut într-un echilibru natural, astfel încat algele si mucegaiul nu găsesc un loc fertil pentru a se dezvolta, conservându-se astfel estetica faţadei pe o perioadă îndelungată de timp printr-o metodă durabilă şi, în acelaşi timp ecologică.

Pentru următorii ani, Saint-Gobain s-a angajat să reducă emisiile de dioxid de carbon în activităţile sale industriale şi de distribuţie, dar şi să furnizeze materiale de construcţii şi servicii care au ca efect îmbunătăţirea confortului oamenilor prin protejarea mediului în care aceştia trăiesc, zi de zi.