Știri
2 min

România câștigă două premii în etapa Internațională a concursului pentru studenți: locul III și Premiul Special oferit de Ambasada Franței la Belarus

Concursul Internațional dedicat studenților la arhitectură s-a încheiat cu două premii importante pentru echipele din România.

Pentru a treia oară consecutiv, echipa României formată din Amalia Vacaru și Andreea Movilă, studente ale Universității Tehnice "Gh. Asachi" din Iași, câștigă locul III în etapa Internațională.

Tot echipa României, de această dată studenții Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București, Valeria Artenii și Andrei Tintari, se întoarce triumfătoare cu un premiu special oferit de Ambasada Franței la Belarus. Valeria și Andrei au fost câștigătorii locului III în etapa Internațională din 2015, organizată în Astana.

Locul I a fost obținut de echipa Bulgariei, iar Locul II de echipa din Africa de Sud.

De asemenea, au fost oferite încă 3 premii speciale: • Daniil Charatovich, Aliaksandr Janatan Karpitski, David Tsybikau din Belarus • Antti Tuure, Finlanda • Ayca Yazici, Ferhat Buldukk, Turcia

Evenimentul, desfășurat pe parcursul a trei zile în Belarus, a fost organizat cu sprijinul autorităților locale și a găzduit peste 170 de studenți și profesori din 23 de țări, bucuroși să-și împărtășească experiențele cu mai mult de 30 de naționalități prezente.

Prima zi a evenimentului a fost dedicată deschiderii oficiale a concursului, precum și a expoziției, unde fiecare participant a putut analiza proiectele înscrise. Ce-a de-a doua zi a fost dedicată prezentărilor celor 54 de echipe participante, urmată de ziua dedicată ceremoniei de premiere.

Juriul a fost format din: dl. Mikalai Ulasiuk, Șeful Arhitecților din Brest, dna. Galina Polyanskaya, președinta comisiei pentru Politici Imobiliare – Deputat al Republicii Belarus, dl. Roland Matzig, Arhitect – RMP Architect Germania și reprezentanți ai Isover: Slawomir Szpunar, Director Internațional de Marketing, Saint-Gobain Franța, Leif Andersson, Manager Internațional Inovații & Soluții, Saint-Gobain Isover Franța, dar și Vladimir Hain, Arhitect, câștigător al ediției 2009.

Concursul ISOVER este deja un eveniment cu tradiție în Facultățile de Arhitectură din peste 23 de țări, un eveniment complex care oferă posibilitatea unei experiențe unice și a unui mix de idei din culturi diferite.

Mulțumim pentru sprijin tuturor studenților, profesorilor și Universităților participante din România!

Students 2016