Știri
4 min

Concursul de arhitectură pentru studenți “MULTICOMFORT House Students Contest”, Ediția 2018

OK

Ediția cu numărul XIV a concursului pentru studenți  “Casa MULTICOMFORT” sau “MULTICOMFORT House Student Contest”, dedicat studenților la facultățile de arhitectură din țară va fi organizată anul acesta în luna aprilie, în București

Oportunitatea de a reuni studenți, profesori din toate colțurile lumii și de a-și putea împărtăși cunoștințele, a facut competiția incredibil de populară. În numai câțiva ani concursul a crescut de la doar cinci țări participante, la unul dintre cele mai mari concursuri internaționale pe tema MULTICOMFORT și a caselor cu consum redus de energie, cu prezentări live în prezența unui juriu alcătuit din arhitecți importanți și specialiști din domeniu, profesori și participanți din peste 28 de țări.
Concursul “MULTICOMFORT House Student Contest” dezvoltat de către Saint-Gobain în colaborare cu Municipalitatea Dubai și Dubai Properties Group, își dorește să provoace creativitatea viitorilor arhitecți în domeniul conceperii clădirilor sustenabile, confortabile și cu consumuri foarte reduse de energie.
Dedicat studenților din anii 1-6 la Facultățile de Arhitectură din țară, în echipe a câte 2 membri sau individual, concursul promovează Criteriile Saint-Gobain MULTICOMFORT prin propagarea ideii de “eficiență energetică”, precum și a dimensiunilor de confort: termic, acustic, vizual, calitatea aerului.

Concursul este structurat în doi pași:
 I.Etapa Națională - organizată în 28 țări, inclusiv România. Etapa Online - organizată pentru studenții din țările care nu organizează local concursul.
II. Etapa Internațională - unde câștigătorii etapelor anterioare vor participa. 

EDITIA 2018, Etapa Nationala, 17-18 Aprilie 2018 sediul Nod Makerspace, Bucuresti

Tema pentru a XIV-a Ediție a concursului este dezvoltată de Saint-Gobain în colaborare cu Municipalitatea Dubai și Dubai Properties Group și constă în conceperea unei comunități transculturale localizată în Dubai, prin dezvoltarea unei combinații viabile de spații rezidențiale și publice (culturale, comerciale, altele), respectând în același timp caracteristicile planului și istoria sa.
Etapa Națională va fi organizată în perioada 17-18 Aprilie, în București, sediul Nod Makerspace (Splaiul Unirii 160, 040041 Bucharest, Romania). Pentru aceasta Ediție, juriul format din profesori, arhiecți și specialiști în domeniu, va avea prilejul să premieze propunerile pentru o arhitectură durabilă, integrată în spațiul urban existent. Pe lângă criteriile date, aspectele sociale și economice trebuie să fie luate în considerare, soluția propusă ar trebui să ofere un nou impuls pentru zona site-ului propus.
De asemena, pentru o mai bună înțelegere a cerințelor acestui concurs, Saint-Gobain pune la dispoziție o sesiune de traininguri organizate de către specialiști în domeniu, dar și un îndrumător alcătuit din profesorii coordonatori din câteva țări participante: http://www.isover-students.com/Contest-task.c584 .

Premii

  • Premiul I-1500 Euro
  • Premiul al II-lea-1000 Euro
  • Premiul al III-lea-750 Euro
  • Mențiune
     - Kadet - 250 Euro (cea mai bună lucrare rămasă în concurs după acordarea celor trei premii, de la anii III si IV);
     - Junior - 250 Euro (cea mai bună lucrare rămasă în concurs după acordarea primelor trei premii, de la anii I si II);
    * organizatorul poate decide numărul premiilor, indiferent de mențiunile din tema.

EDITIA 2018, Etapa Internationala

În perioada 12 - 15.05.2018, câștigătorii etapelor locale și online vor putea participa în Etapa finală a concursului organizată în Dubai.
Organizatorul va suporta toate cheltuielile de deplasare și cazare pentru această etapă.

Premii

  • Premiul I -1500 Euro
  • Premiul al II-lea -1000 Euro
  • Premiul al III-lea -750 Euro

Primele trei echipe câștigătoare ale Etapei Naționale vor putea participa în Etapa Internațională organizată în perioada 12 - 15.05.2018 în Dubai.

Despre Concurs
Dedicat studenților la facultățile de arhitectură, în ultimii ani este cel mai mare concurs pe tema MULTICOMFORT și a caselor cu consum redus de energie, cu prezentări live în fața unui juriu la nivel mondial, cu mai mult de 3000 de studenți participanți la conferințele de prezentare și 1600 de studenți înregistrați din peste 100 de universități.
În 2017, mai mult de 100 de Universități de Arhitectură si Construcții din 30 de țări au participat în Etapa Internațională.
Evenimentul de decernare a premiilor a avut loc la Galeria Crystal-Palacio de Cibeles Madrid, unde au participat aproximativ 250 de persoane, printre care studenți, profesori, arhitecți și autorități.
Conceptul MULTICOMFORT este un mod de proiectare a clădirilor centrat pe experiența viitorilor ocupanți. Combinând cinci aspecte cheie ale confortului - estetică, confortul termic, acustic, vizual și calitatea aerului, programul MULTICOMFORT demonstrează prin proiecte reale că este posibil să obținem un nivel foarte înalt de performanță a clădirilor, creând, în același timp, un mediu de locuit durabil, confortabil, cu costuri mici de întreținere şi funcționare.
 
În 2016, pentru a treia oară consecutiv, echipa României: Amalia Vacaru și Andreea Movila, Universitatea Tehnica "Gh. Asachi", Iași, câștigă locul III în etapa Internațională.
Tot echipa României, de aceasta data studenții Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București, Valeria Artenii și Andrei Tintari, câștigă premiul special oferit de Ambasada Franței la Belarus. Valeria și Andrei au fost câștigătorii locului III în etapa Internațională din 2015, organizată în Astana.

Contact
Pentru mai multe informații accesați: