Vată minerală de sticlă

Despre vata minerală de sticlă

Saltelele comprimate și rulate din vată minerală de sticlă se obțin prin topirea în cuptor a materiilor prime minerale, fibrilizarea topiturii prin procedeul TEL, aplicarea prin pulverizare a unui liant și adăugarea de uleiuri minerale pentru protecție împotriva pătrunderii prafului și pentru hidrofobizare.

Avantajele utilizării sistemelor cu vata minerală de sticlă

Izolare fonică în cadrul pereților și plafoanelor, planșeelor realizate cu vată minerală de sticlă până la 65 dB.

Protecție împotriva incendiului în cadrul pereților de compartimentare putându-se obține clase de rezistență la foc egale sau peste EI30 (30 de minute).

Greutate redusă a pereților de compartimentare de până la 4 ori mai mică decât greutatea pereților clasici din zidărie, ceea ce înseamnă o economie la realizarea structurii de rezistență. Vata minerală de sticlă contribuie semnificativ la o greutate redusă, față de vata minerală bazaltică sau alte tipuri de izolații.

Realizarea facilă a sistemelor de placare a pereților, plafoanelor orizontale sau înclinate (de la mansardă), în cadrul sistemelor de finisare cu gips-carton.

Economii de energie prin efectul de termoizolare sub acoperiș pe planșeele în cadrul placărilor la interior a pereților exteriori. 

Prin izolarea corespunzătoare a acoperișului, se poate economisi peste 40% din factura anuală de energie pentru încălzire sau răcire. În plus, soluţia împiedică apariţia condensului, prevenind dezvoltarea sporilor și a mucegaiului. Astfel, elementele constructive şi sănătatea celor care locuiesc în ea sunt protejate.

Avantajele folosirii vatei minerale de sticlă

  • La montaj poate fi strapunsă de elementele de fixare (bride, ancore) - astfel se elimină suprafețele metalice care ar putea veni în contact cu pereții și ar putea constitui punți termice;
  • Rezistență nelimitată în timp în poziție verticală sau orizontală în funcție de destinația de utilizare a produsului;
  • Protecție la foc: material incombustibil, clasa de reacție la foc A1 sau A2-s1, d0
  • Montaj rapid și ușor;
  • Durată lungă de viață și stabilitate în timp a proprietăților;
  • Permite suprafețelor de construcție să respire în zonele în care se montează vata minerală;
  • Nu este agreat de insecte, rozătoare sau paraziți;
  • Neutru din punct de vedere chimic, nu conține materiale corozive sau toxice;
  • Contribuie la protecția mediului înconjurător.