Programul de calcul ENERGYSAVE

EnergySave este un program care calculeaza indicatorii de performanta energetica ai unei cladiri si care ajuta specialistii din domeniul constructiilor (auditori energetici, arhitecti) sa gaseasca solutii de îmbunatatire a eficientei energetice a acestora.

Business unit-urile Isover, Rigips si Weber ale Saint-Gobain Construction Products Romania impreuna cu Saint-Gobain Glass Romania, pun la dispozitia arhitectilor si auditorilor energetici programul de calcul EnergySave.

sigla_energy_save

EnergySave este un instrument care permite calculul consumurilor de energie pentru incalzirea si climatizarea unei cladiri oricare ar fi geometria si alcatuirea sa si indiferent unde ar fi situata în Romania. In afara de acestea, programul furnizeaza valorile principalilor indicatori care arata eficienta energetica a constructiei, cum ar fi coeficientul global G de izolare termica a cladirii si grila de notare energetica pentru încalzire si racire.

 

Cu ajutorul bibliotecii de produse atasate programului, EnergySave sugereaza si solutiile de îmbunatatire substantiala a performantei energetice a cladirii, propunând produse de înalta performanta dezvoltate în centrele de cercetare ale Grupului Saint Gobain si fabricate de catre companiile grupului. Algoritmul de calcul implementat în program este 100% compatibil, atât cu reglementarile din legislatia romaneasca cât si cu prevederile standardelor europene în vigoare.

EnergySave se adreseaza în primul rand arhitectilor si auditorilor energetici pentru cladiri si poate fi folosit gratuit, dar numai în urma înregistrarii utilizatorului în baza de date Saint-Gobain. Programul este însotit de un manual care descrie atât procedura de instalare si activare, cât si utilizarea sa ulterioara.

Pentru informatii suplimenatre despre  programului EnergySave trebuie trimis un mesaj e-mail la adresa  energysave@saint-gobain.com