ISOVER Multi Comfort House - Concursul International de Arhitectura pentru Studenti

Concursul International de Arhitectura pentru Studenti

In ultimii ani, concursul  international “Isover Multi-Confort House” dedicat studentilor la facultatile de arhitectura este cel mai mare concurs pe tema Multi-Confort si a caselor cu consum redus de energie, cu prezentari live in fata unui juriu la nivel mondial, cu mai mult de 3000 de studenti participanti la conferintele de prezentare si 1300 de studenti inregistrati din peste 90 de universitati.

Evenimentul, dedicat studentilor la arhitectura, are ca scop o mai buna diseminare a ideilor legate de eficienta energetica, precum si a dimensiunilor diferite de confort in randul acestor viitori lideri de opinie. Concursul se bazeaza pe Conceptul Multi Confort ISOVER si a fost organizat pentru prima data la nivel international in 2005, in Bulgaria. Acesta se desfasoara in doua etape, astfel ca, in urma etapei nationale, proiectele castigatoare din fiecare tara se califica in etapa internationala.

2015

Editia cu numarul 11 din anul 2015 s-a desfasurat in luna mai in doua etape, astfel, in urma celei nationale, proiectele castigatoare s-au calificat in etapa internationala.
Etapa nationala a fost organizata in spatiul creativ NOD Makerspace, Bucuresti, unde au fost sustinute 12 proiecte, participand peste 30 de studenti ai facultatilor de arhitectura din Iasi si Bucuresti. Pentru etapa finala, juriul format din profesori ai facultatilor de arhitectura participante, a ales trei echipe castigatoare.
Tema concursului a constat in crearea  unui spatiu rezidential sustenabil, situat in perimetrul de expansiune post expozitional "Astana EXPO-2017", in conformitate cu tema expozitiei, criteriile Saint-Gobain Multi-Confort House si conditiile climatice extreme ale orasului
Timp de 3 zile, 51 de echipe de elevi din 20 de tari si 29 de nationalitati au participat la ce-a de-a 11-a editie internationala a concursului Isover Multi-Confort House, organizata in Astana. Participantii au provenit din Universitati din urmatoarele tari: Belarus, Belgia, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Franta, Kazahstan, Kârgâzstan, Letonia, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Turcia, UK, Ukraina.
Au fost oferite trei premii castigatoare, Romania reusind sa obtina locul III pentru a doua oara consecutiv, trei premii speciale si un premiu special votat de catre studenti, toate in valoare de peste 5000 euro.

2016

Anul acesta, concursul se desfasoara in doua etape:

  • Etapa Locala, organizata in perioada 10-11 Mai 2016 in Bucuresti, la sediul Nod Makerspace (http://www.nodmakerspace.ro/)
  • Etapa Internationala , organziata in perioada 25-27 Mai 2016 , in Minsk, Belarus

 
Echipele, formate din 2 participanti, se pot inscrie completand formular disponibil pe site-ul oficial al concursului:http://www.isover-students.com/students/ .

TEMA: Dezvoltarea unui cartier rezidential in concordanta cu cerintele locale si cu criteriile Saint-Gobain Multi-Confort House

Tema pentru “Isover Multi-Confort House” 2016 este dezvoltata de Isover in colaborare cu Departamentul de Arhitectura al orasului Brest si consta in designul unei functii rezidentiale, tinand cont de situatia actuala a orasului.
Cercetarea se bazeaza pe dezvoltarea modului de casa multifamiliala . Modulul este o unitate structurala planificata, cu suprafata de 15-20 ha , al carei teritoriu este restrictionat de arterele principale. Modulul este un element relativ autonom al structurii orasului , care cuprinde zona rezidentiala , facilitati publice , institutii de invatamânt , entitati de productie. Zona rezidentiala este prevazuta cu un spatiu de parcare ( la nivel subteran ) ; spatiul de parcare al vizitatorilor este proiectat in afara spatiului cladirilor, in perimetrul modulului . Parterul este utilizat in principal pentru serviciile publice , spatii comerciale si de birouri.
Participantii vor fi nevoiti sa creeze o arhitectura sustenabila bazata pe abordarea Eficientei energetice in sectorul residential, integrata in spatial urban, tinand cont de factorii sociali si climatici ai zonei si respectand criteriile Saint-Gobain Multi-Confort.

Pentru mai multe detalii legate de acest concurs puteti accesa site-ul oficial :http://www.isover-students.com/students/ .

Casa Multi-Confort Saint Gobain beneficiaza de o excelenta izolare termica a anvelopei (pereti, ferestre, usi), foloseste aproape numai caldura degajata in interior (de catre ocupanti si de catre toate aparatele electrice, electronice, electrocasnice din cladire) si este dotata cu un sistem de ventilatie controlata, cu recuperare de caldura. Astfel, cladirea nu are nevoie de un sistem conventional de incalzire sau ventilatie, consumul anual de energie pentru incalzire fiind cu 90% sub media constructiilor actuale. Aceasta ofera un excelent confort acustic si vizual, o calitate deosebita a aerului in interiorul cladirii, protectie impotriva incendiilor si siguranta.
Premii
•          Premiul I-1500 Euro
•          Premiul al II-lea-1000 Euro
•          Premiul al III-lea-750 Euro
•          Mentiune
•          Kadet - 250 Euro (cea mai buna lucrare ramasa in concurs dupa acordarea celor trei premii, de la anii III si IV);
•          Junior - 250 Euro (cea mai buna lucrare ramasa in concurs dupa acordarea primelor trei premii, de la anii I si II)

* organizatorul poate decide numarul premiilor, indiferent de mentiunile din tema
Contact: Bianca Dorcioaia - Marketing and Communication Specialist & PR Coordinator for Isover Student Contest
bianca.dorcioaia@saint-gobain.com
Mobil:  0730.190.588;

Website: www.isover-students.comwww.isover.ro

2017

A fost ales proiectul castigator al editiei CU NUMARUL XIII a concursului international adresat studentilor la arhitectura -”Casa MultiConfort”

2018Peste 1800 de studenti s-au inscris la cea de-a XIII-a editie a concursului organizat de Saint-Gobain - ”Casa MultiConfort”, reprezentand mai mult de 200 de facultati de arhitectura si stiinta a constructiilor din peste 90 de tari.

Etapa Nationala a editiei cu numarul XIII a concursului international “Casa MultiConfort” “MULTICOMFORT House Student Contest” s-a desfasurat cu sprijinul Facultatii de Arhitectura G.M. Cantacuzino din Iasi si a Facultatii de Arhitectura Ion Mincu din Bucuresti.
 
Faza nationala a avut loc la inceputul lunii mai la sediul Nod Makerspace din Bucuresti la care s-au inscris peste 25 de participanti din cele doua Universitati colaboratoare. Juriul a reunit o serie de specialisti din domeniul arhitecturii si parteneri ai concursului, printre care: dl. Arh. Radu Pana, Prodecan al Facultatii de Arhitectura Ion Mincu, Bucuresti, dl. Dr. Arh. Sergiu Petrea, Facultatea de Arhitectura Ion Mincu, Bucuresti, si dl. Prof. Arh. Radu Andrei, Facultatea de Arhitectura G.M. Cantacuzino, Iasi. 
Castigatorii editiei din 2017 a Etapei Nationale sunt:

  • Premiul I: Finaga Mihai & Veress Szabolcs, Facultatea de Arhitectura Ion Mincu, Bucuresti 
  • Premiul II: Mirotoi Daniel & Havrstiuc Cornel, G.M. Cantacuzino, Iasi 
  • Premiul III: Pruteanu Diana & Tarnauceanu Cristiana, G.M. Cantacuzino, Iasi
  • Mentiune: Doncu Cosmina & Moisanu Cristiana, Facultatea de Arhitectura Ion Mincu, Bucuresti


Castigatorii Premiului I au participat la Etapa Internationala a concursului, organizata la Madrid la sfarsitul lunii mai, alaturi de studenti din peste 25 de tari.

2018

Concursul de arhitectura pentru studenti “MULTICOMFORT House Students Contest”, Editia 2018
Editia cu numarul XIV a concursului pentru studenti  “Casa MULTICOMFORT” sau “MULTICOMFORT House Student Contest”, dedicat studentilor la facultatile de arhitectura din tara va fi organizata anul acesta in luna aprilie, in Bucuresti

Concursul este structurat in doi pasi:
 I.Etapa Nationala - organizata in 28 tari, inclusiv Romania. Etapa Online - organizata pentru studentii din tarile care nu organizeaza local concursul.
II. Etapa Internationala - unde castigatorii etapelor anterioare vor participa. ​​​​​​