Știri
4 min

Concursul de arhitectura pentru studenti “MULTICOMFORT House Students Contest”, Editia 2017

Students Contest

Ediția cu numărul XIII a concursului pentru studenți “Casa Multi Comfort” sau “MULTICOMFORT House Student Contest”, dedicat studenților la facultățile de arhitectură din țară, este oficial deschisă și va fi organizată anul acesta în luna mai, în București.

Oportunitatea de a reuni studenți, profesori din toate colțurile lumii și de a-și putea împărtăși cunoștințele, a făcut competiția incredibil de populară. În numai câțiva ani concursul a crescut de la doar cinci țări participante la un concurs de nivel mondial.

Concursul “MULTICOMFORT House Student Contest” dezvoltat de către ISOVER în colaborare cu Diviziile Saint-Gobain, își dorește să provoace creativitatea viitorilor arhitecți în domeniul conceperii clădirilor sustenabile, confortabile și cu consumuri foarte reduse de energie.

Dedicat studenților din anii 1-6 la Facultățile de Arhitectură din țară, în echipe a câte 2 membri sau individual, concursul promovează Criteriile Saint-Gobain MULTICOMFORT prin propagarea ideii de “eficiența energetică”, precum și a dimensiunilor de confort: termic, acustic, vizual, calitatea aerului. Concursul este structurat în doi pași:

I. Etapa Națională - organizată în 24 țări, inclusiv România: Belarus, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Kazakhstan, Kârgâzstan, Letonia, Polonia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Spania, Africa de Sud, Turcia, UK, Ucraina, Serbia, Columbia. Etapa Online - organizată pentru studenții din țările care nu organizează local concursul.

II. Etapa Internațională - unde câștigătorii etapelor anterioare vor participa.

EDITIA 2017, Etapa Națională, 8-9 Mai 2017, sediul Nod Makerspace, București.

Tema pentru a XIII-a Ediție a concursului este dezvoltată de Isover în colaborare directă cu Departamentul de Arhitectură al Municipalității Madrid și constă în Regenerarea urbană a unei comunități din perimetrul Gran San Blas, Madrid. O misiune în conformitate cu creșterea numărului de programe de renovare a locuințelor din 1960/1970.

Etapa Națională va fi organizată în perioada 8-9 mai, în București, sediul Nod Maker Space (Splaiul Unirii 160, 040041 București, România). Pentru această Ediție, juriul format din profesori, arhitecți și specialiști în domeniu, va avea prilejul să premieze propunerile pentru o arhitectură durabilă, integrată în spațiul urban, care îndeplinește criteriile MAD-RE și Saint-Gobain MULTICOMFORT, ținând cont și de condițiile climatice, dar și de contextul regional al Madridului.

De asemenea, pentru o mai bună înțelegere a cerințelor acestui concurs, Isover pune la dispoziție o sesiune de traininguri organizate de către specialiști în domeniu, dar și un îndrumător alcătuit de profesorii coordonatori din câteva țări participante: http://isoverstudents.com/images/stories/Contest%202017/SiteExperience.pdf.

Înregistrările sunt deschise până la data de 10 aprilie și se pot face accesând linkul: http://www.isover-students.com/students/.

EDITIA 2017, Etapa Internațională

În perioada 31.05-02.06.2017, câștigătorii etapelor locale și online vor putea participa în Etapa finală a concursului organizată în Madrid, Spania.

Organizatorul va suporta toate cheltuielile de deplasare și cazare pentru această etapă.

Premii

Premiul I - 1500 Euro Premiul al II-lea - 1000 Euro Premiul al III-lea - 750 Euro Mențiune

  • Kadet - 250 Euro (cea mai bună lucrare rămasă în concurs după acordarea celor trei premii, de la anii III și IV);
  • Junior - 250 Euro (cea mai bună lucrare rămasă în concurs după acordarea primelor trei premii, de la anii I și II)
  • Organizatorul poate decide numărul premiilor, indiferent de mențiunile din temă.

Primele trei echipe câștigătoare ale Etapei Naționale vor putea participa în Etapa Internațională organizată în perioada 31 mai - 2 iunie, în Madrid.

Despre Concurs

Dedicat studenților la facultățile de arhitectură, în ultimii ani este cel mai mare concurs pe tema MULTICOMFORT și a caselor cu consum redus de energie, cu prezentări live în fața unui juriu la nivel mondial, cu mai mult de 3000 de studenți participanți la conferințele de prezentare și 1600 de studenți înregistrați din peste 100 de universități.

În 2016, 54 de echipe din 34 Universități, reprezentând 23 de țări au participat în Etapa Internațională organizată în Minsk, Belarus.

Conceptul MULTICOMFORT este un mod de proiectare a clădirilor centrat pe experiența viitorilor ocupanți. Combinând cinci aspecte cheie ale confortului - estetica, confortul termic, acustic, vizual și calitatea aerului, programul MULTICOMFORT demonstrează prin proiecte reale că este posibil să obținem un nivel foarte înalt de performanță a clădirilor, creând, în același timp, un mediu de locuit durabil, confortabil, cu costuri mici de întreținere și funcționare.

În 2016, pentru a treia oară consecutiv, echipa României: Amalia Vacaru și Andreea Movilă, Universitatea Tehnică "Gh. Asachi", Iași, a câștigat locul III în etapa Internațională.

Tot echipa României, de această dată studenții Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București, Valeria Artenii și Andrei Tintari, au câștigat premiul special oferit de Ambasada Franței la Belarus. Valeria și Andrei au fost câștigătorii locului III în etapa Internațională din 2015, organizată în Astana.

Contact

Pentru mai multe informații accesați: