Știri
2 min

S-a demonstrat: CEA MAI BUNĂ folie la mansardă este ISOVER Vario

Rezultate studiu “Efectul utilizării foliei la Mansardă - analiză higrotermică WUFI.

În una și aceeași mansardă, supusă la aceleași condiții climatice, atunci când se folosește membrana ISOVER Vario® KM Duplex UV față de utilizarea unei folii barieră de vapori clasice.

  • ÎN PERIOADA IMEDIAT URMĂTOARE DUPĂ MONTARE: lemnul căpriorilor atinge conținutul de umiditate de siguranță (față de agresiunea ciupercilor microscopice, cum ar fi mucegaiul) , cu cel puțin 33 de zile mai devreme, de la 35% la momentul montajului, la maxim 18%.
  • PE TERMEN MEDIU, ÎN URMĂTORII 2 ANI: conținutul de umiditate al căpriorilor s-a stabilizat la valori sigure,  sub 16% umiditate.
Membrana ISOVER Vario® KM Duplex UV garantează pastrarea lemnului căpriorilor la adăpost de agresiunea mucegaiului și a altor ciuperci microscopice de la început, pe timp nelimitat.

Servicii specializate:

  • Analiză higrotermică WUFI proiect simplu - 400 euro;  
  • Analiză higrotermică WUFI proiect complex - preț la cerere.

Despre Studiu

Studiu realizat pe o perioadă de 2 ani, începând de la data de 01/10 (octombrie) până la data de 30/09 (septembrie) din al treilea an.
Calculele au fost realizate cu programul de calcul higrotermic (variații de temperatură și de umiditate) WUFI 2D 4.3 (https://wufi.de/en/) -  Wärme Und Feuchte Instationär.

Image