Termoizolarea fațadelor cu Sistemul THERMO ISOVER
Termoizolarea la exterior reprezintă cea mai eficientă metodă de creștere a performanței energetice a clădirilor, precum și o soluție de reducere a punților termice structurale și de protecție a peretelui. Saint-Gobain propune soluţia THERMO ISOVER, un termosistem pe bază de vată minerală bazaltică.
Știai că energia consumată pentru încălzire depinde, printre altele, de pierderile de căldură ale elementelor constructive care separă spațiul locuit de mediul exterior? Aceste pierderi de căldură pot fi reduse prin izolarea la exterior cu THERMO ISOVER, un termosistem (en. External Thermal Insulation Composite System, prescurtat ETICS) pe bază de vată minerală, destinat izolării termice și fonice a pereților exteriori, fiind una dintre cele mai eficiente metode pentru scăderea consumului de energie.
Adăugând 10 cm de vată minerală bazaltică cu ʎD = 0.036 W/(mk) - precum ISOVER PROFI FASSADE se poate obține o izolare fonică ridicată, de Rw = 59 dB.
Studii realizate de Fraunhofer Institute din Germania arată că un sistem ETICS realizat cu vată minerală bazaltică aplicat pe o clădire veche poate permite umidității din perete să revină la condiții normale în maxim 6 luni.
Sistemul THERMO ISOVER beneficiază de o Evaluare Tehnică Europeană ETA-23/0314.
Produse componente

Avantaje principale
Foarte bune proprietăţi termoizolante, datorită conductivităţii termice (λ) reduse.
Permeabilitate ridicată la trecerea vaporilor de apă - garantează o uscare excelentă a mortarului adeziv și împiedică acumularea vaporilor de apă în interiorul clădirii.
Foarte bune proprietăţi de absorbţie a sunetului - îmbunătăţește izolarea fonică a peretelui faţă de zgomotul din mediul exterior.
Nu arde - material incombustibil (Clasa de reacție la foc A1).
Risc mai redus de apariţie a crăpăturilor și fisurilor în stratul de tencuială decorativă - aceasta nu este solicitată mecanic de variaţiile de dimensiuni ale plăcilor termoizolante, care au o foarte bună stabilitate în timp.
Contribuie la reducerea emisiilor de CO2 protejând astfel mediul înconjurător.
Contribuie la reducerea cheltuielilor cu încălzirea și la creșterea eficienţei energetice a clădirii.